Gevulde courgette met gehakt

Ingrediënten: 

  • 2 courgettes
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 2 tomaten
  • 4 eetlepels geraspte kaas

Zelf toevoegen:          

  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf chilipoeder
  • 1 eetlepel olie

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan met een klein beetje olie. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Snijd de paprika in blokjes , voeg aan het gehakt toe en roerbak een paar min mee.

Doe tomaten bij het gehaktmengsel en breng op smaak met een flinke snuf peper en zout. Voeg dan paprikapoeder en chilipoeder toe (naar smaak). Laat nog een paar min zachtjes pruttelen.

Snijd ondertussen de courgette over de lengte doormidden en hol hem een klein beetje uit. Bestrooi de binnenzijde met wat peper en zout.

Vul de courgettes met het gehakt mengsel en zet in een ovenschaal. Bestrooi met de kaas.

Zet de courgettes ca. 30 min in de oven.

EETSMAKELIJK!