Eierroom muffins

Ingrediënten (voor 12 muffins):

  • 200 ml Eierroom van de Eekhoeve of Veens Kaatje
  • 50 gram boter
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd),
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 ml melk, muffinvorm

Bereidingswijze:

Zet de oven aan op 200c. Laat eerst de boter smelten. Meng in een schaal het bakmeel, suiker, bakpoeder en een snufje zout. Klop in een andere schaal de eieren los en meng ze met de melk. Klop de gesmolten boter en 150 ml eierroom luchtig door het meelmengsel. Meng met een lepel het eimengsel en het bakmeel. Vul de ingevette holtes van de muffinvorm voor de helft met het beslag. Bestrijk het beslag met de overgebleven eierroom. Bak de muffins gaar in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven. Muffins nog even in de vorm laten zitten en daarna verder laten koelen op een rooster. Afgekoeld? Bestrooi ze dan eventueel met poedersuiker.