Champignonrisotto uit de oven

Champignonrisotto uit de oven

2 personen

1 rode ui
1 stengel bleekselderij
200 gram risottorijst
150 gram kastanje champignons
15 gram roomboter
600 ml champignon bouillon
50 gram Parmezaanse kaas
125 ml crème fraîche
0,5 Brandt & Levi worst

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de ui en bleekselderij fijn. Snijd de brandt & Levi worst in plakjes en de champignons in kwarten. Bereid de bouillon.

Bak in een pan met een scheutje olijfolie de ui en bleekselderij zacht. Voeg na 3 minuten de champignons en de worst toe en bak 2 minuten mee. Roer de rijst erdoorheen en bak kort mee, zodat deze glazig wordt. Blijf goed roeren. Voeg alle bouillon toe en breng aan de kook.

Giet over in een ovenschaal, of houdt in de pan als deze ovenbestendig is, en zet in de oven voor 30 minuten. Voeg dan de crème fraîche toe en zet nog 5 minuten terug in de oven.

Haal uit de oven en voeg ¾ van de kaas toe. Roer er goed doorheen. Schep op en verdeel de overige kaas over de borden.