Brownies met rode aalbessen en witte chocolade

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 75 gram cacaopoeder
  • 130 gram lichte basterdsuiker
  • 175 gram kristalsuiker
  • 175 gram ongezouten roomboter
  • 1 theelepel vanilla extract
  • 3 eieren
  • 100 gram witte chocolade
  • 150 gram rode aalbessen

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een vierkant brownievorm in en beleg de bodem en zijkanten met bakpapier.

2. Smelt de boter in een pan en laat het een beetje afkoelen.

3. Rits de besjes van de stokjes, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Dep ze daarna nog even goed droog met een stuk keukenrol.

4. Doe de bloem, cacaopoeder, basterdsuiker en kristalsuiker in een kom en meng de ingrediënten even door.

5. Voeg de vanille extract, eieren en gesmolten boter toe en mix het tot het een smeuïg beslag vormt. Roer de chocolade en besjes er doorheen. Verdeel het mengsel over de brownievorm.

6. Bak de brownie in ongeveer 55 minuten gaar. Zodra de boven- en zijkant van de brownie knapperig is, is de brownie klaar. Haal hem liever iets te snel dan iets te laat uit de oven, een brownie is het lekkerst als die lekker knapperig is aan de buitenkant en heerlijk smeuïg en plakkerig van binnen.

EETSMAKELIJK!