Broodje boerenshoarma

INGREDIËNTEN

  • 300 gram kippendijfilet
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 komkommer
  • 2 theelepels shoarmakruiden
  • 4 witte flaquettes
  • 250 gram boerenyoghurt

Bereiding

Snijd de kip in dunne reepjes. Snipper de ui en snijd 1,5 teentje knoflook fijn. Doe dit allen samen met de kruiden, een eetlepel olijfolie en de helft van de yoghurt in een afsluitbaar bakje of kom en meng goed door elkaar. Sluit de bak of kom goed af. Laat de kipshoarma voor ca. 30 minuten marineren. Het lekkerste is als je het zelfs een hele nacht in de koelkast laat staan.

Bak de flaguettes in 5 minuten af in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Snijd ondertussen de paprika in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kipstukjes ongeveer 5 minuten totdat ze rondom bruin zijn. Voeg na 5 minuten de paprika toe en bak 5-6 minuten mee. Zet daarna het vuur uit.

Snijd de helft van de komkommer in plakjes en rasp de andere helft van de komkommer. Doe de rasp in een bakje. Pers het overgebleven halve knoflookteentje en voeg dit aan de rasp toe. Voeg dan ook de overgebleven boerenyoghurt hieraan toe en meng goed door elkaar. Je hebt nu je eigen boeren tzatziki!

Snijd de broodjes open en vul deze met de plakjes komkommer en het shoarmamengsel.

Maak af met de zelfgemaakt tzatziki.

EETSMAKELIJK!