Borrelbites van de BBQ

INGREDIËNTEN

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 kg kip kluifjes
  • 300 gram gerookte spek
  • gehakt kruiden
  • kip kruiden
  • honing
  • paneermeel
  • ei

BEREIDING

  • Voeg de kruiden, paneermeel en ei toe aan het gehakt. Meng alles goed door elkaar en maak er kleine ballen van. Wikkel de gerookte spek om de kleine balletjes gehakt, je hebt nu moinkballen.
  • Kruid de kipkluifjes en snijd met een scherp mes onder het gewricht door tot het bot. Mochten er witte pezen zitten, probeer ze weg te snijden of knippen. Duw al het vlees goed naar beneden en wikkel al het vlees in met gerookte spek.
  • Kruid de kippen vleugeltjes.
  • Steek de BBQ aan let op dat die niet warmer worden dan 160 graden.
  • Om het lekkerste stukje vlees te krijgen is indirect garen het mooiste. Mocht dat niet lukken, dan kan het altijd in een aluminium bak.
  • Zorg dat het vlees een kern temperatuur van 70 graden heeft.
  • Lak de moinkballen en Chicken lollipops af met een heerlijke BBQ saus en

de kippenvleugels met honing.