Boerenquiche met prei

Boerenquiche met prei, paprika en kip

3-4 personen

  • rol bladerdeeg
  • 2 paprika’s
  • 2 prei
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 1 tl kipkruiden
  • 2 tl kerrie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 300 gram kip
  • evt. geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vet de quichevorm in met boter en bekleed met de bladerdeeg (je kan ook een taartvorm of ovenschaal gebruiken).

Snijd de kip in stukjes. de prei in halve ringen en de paprika in blokjes. Snipper de ui. Bak de kip in een koekenpan, samen met de kipkruiden. Voeg na 5 minuten de ui, prei en paprika toe en bak nog een paar minuten mee.

Schil de appel en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Voeg toe aan groente-kip mengsel in de pan en meng goed. Doe in de quichevorm.

Klop de eieren met de crème fraîche, kerrie, tijm, peper en zout met een garde tot een glad mengsel. Schenk over de quiche. Bestrooi eventueel nog met de geraspte kaas. Bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar.

EETSMAKELIJK!