Boerenkoolquiche

Ingrediënten uit onze Landwinkel: 

  • 400 gram verse boerenkool
  • 1 rookworst
  • 200 ml slagroom
  • 5 eieren
  • 100 gram geraspte kaas

Toevoegen uit eigen keukenkastje:          

  • 50 gram spekjes
  • roomboter of olie
  • peper en zout

 

Bereidingswijze

Was de boerenkool en snijd deze fijn. Kook de boerenkool in circa 25 minuten gaar in een klein beetje water en zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met een beetje roomboter of olie.

Snijd de rookworst in plakjes. Bak de spekjes uit in een pan. Meng de spekjes en de rookworst door de boerenkool en breng op smaak met peper en zout. Schep het boerenkoolmengsel in de ovenschaal. Kluts de eieren samen met de room en schenk dit over het boerenkoolmengsel in de ovenschaal heen. Strooi de kaas op de bovenkant.

Bak de quiche in de oven in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin.

EETSMAKELIJK!