Boerenkoolquiche
Ingrediënten:
- 400 gram verse boerenkool
- 1 rookworst
- 200 ml slagroom
- 5 eieren
- 100 gram geraspte kaas
- +/- 8 plakjes bladerdeeg (of 1 rol verse bladerdeeg)
- 50 gram spekjes
- roomboter of olie
- peper en zout
Bereidingswijze
Was de boerenkool en snijd deze fijn. Kook de boerenkool in circa 25 minuten gaar in een klein beetje water en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een taartvorm in met een beetje roomboter of olie. Verdeel hierover de bladerdeeg, zorg voor mooie opstaande randen.
Leg de rookworst voor ongeveer 20 minuten in warm, niet kokend water. Snijd vervolgens in plakjes. Bak de spekjes uit in een pan. Meng de spekjes en de rookworst door de boerenkool en breng op smaak met peper en zout. Schep het boerenkoolmengsel in de taartvorm. Kluts de eieren samen met de room en schenk dit over het boerenkoolmengsel. Verdeel de kaas eroverheen.
Bak de quiche in de oven in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin.
EETSMAKELIJK!