Boerenkoolovenschotel

Ingrediënten: 

  • 300 gram gesneden boerenkool
  • 0,5 blokje runderbouillon
  • 500 gram aardappelen
  • 1 tl knoflookmosterd
  • 50 gram spekblokjes
  • 1 rookworst
  • 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Was de boerenkool en snijd deze fijn. Kook de boerenkool in ruim water, met het bouillonblokje erbij.

Schil de aardappelen en snijd in grote stukken. Kook ze gaar in een pan met ruim water.

Bak in een droge koekenpan de spekblokjes krokant en snijd de rookworst in plakjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.

Giet de aardappelen en de boerenkool af. Vang van de boerenkool het bouillon-vocht op.

Stamp de aardappelen fijn, voeg de mosterd, peper en zout toe. Wil je het nog iets smeuïger hebben? Giet er dan wat kookvocht bij. Ongeveer 100ml is genoeg. Roer dit goed door. Voeg dan de spekjes en de boerenkool toe.

Verdeel de boerenkoolstamppot over een ovenschaal. Bestrooi dit met de helft van de kaas en beleg met plakjes rookworst. Bestrooi dit met de overige kaas. Verwarm de boerenkool ovenschotel 20 minuten in de oven.

EETSMAKELIJK!