Boerenkool-mosterdsoep

Ingrediënten: 

  • 200 gram boerenkool
  • 150 gram aardappelen
  • 1 rode ui
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 3 eetlepels boerenmosterd
  • 200 ml slagroom
  • 2 tenen knoflook

Bereidingswijze

Snipper de rode ui en de knoflook, schil de aardappelen en snijd in kleine stukjes. Was de boerenkool en laat uitlekken.

Verhit in een soeppan een scheutje olijfolie. Bak de rode ui en knoflook 2 minuten op laag vuur, voeg de aardappels toe en bak een paar minuten mee. Voeg de boerenkool en de bouillon toe en laat zachtjes koken voor 15 minuten.

Bak ondertussen in een koekenpan de spekjes uit.

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg de slagroom en de mosterd toe en roer nog eens goed door de soep met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveer de soep in kommen met de spekblokjes bovenop.

EETSMAKELIJK!