Boeren tomatensoep

Ingrediënten uit de Landwinkel:

  • 1 kuipje tomatenboter
  • 1 rode uien
  • 2 rode paprika
  • 5 tros tomaten
  • 2 tenen knoflook

Ingrediënten uit eigen keukenkastje:

  • bouillonblokje (eventueel)
  • peper en zout

 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd alle groenten inclusief knoflook in stukken. Verdeel deze over een ovenschaal of bakplaat. Verdeel de tomatenboter met een lepel over de groenten. Bestrooi met peper en zout. Zet de schaal 35 min in de oven totdat de groentes gaar zijn.  

Haal de groenten uit de oven en doe in een pan. Voeg 750 ml water toe en eventueel een bouillonblokje naar smaak. Breng de soep aan de kook en pureer deze.

Tip! Garneer de soep met crème fraiche en groene pesto.

 

Eetsmakelijk!