Boeren shakshuka

Ingrediënten uit onze Landwinkel:

  • 3 Paprika
  • 3 Rode ui
  • 4 eieren
  • 4 trostomaten
  • Oerbrood

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. En bak het oerbrood ca. 15 min af. Snijd de uien
in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 10 min. op laag vuur.
Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd
het vruchtvlees in dunne reepjes. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. mee op laag
vuur. Verwijder het vruchtvlees uit de tomaat en pureer. Snij de rest van tomaat in
blokjes en voeg beide toe. Breng aan de kook. Breek de eieren erboven. Laat in 6
min. met de deksel op de pan op laag vuur stollen.

Snijd het oerbrood in plakken of breek in stukken en serveer bij de shakshuka. (Deze is om heerlijk in de shakshuka te dopen).

Eet Smakelijk!

Recept voor shakshuka van Landwinkel de Eekhoeve in Veenendaal