Boeren shakshuka
Ingrediënten uit onze Landwinkel
- 3 Paprika
- 3 Rode ui
- 4 eieren
- 4 trostomaten
- Oerbrood
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden. En bak het oerbrood ca. 15 min af.
- Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 10 min. op laag vuur.
- Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. mee op laag
vuur. - Verwijder het vruchtvlees uit de tomaat en pureer. Snij de rest van tomaat in blokjes en voeg beide toe. Breng aan de kook.
- Breek de eieren erboven. Laat in 6 min. met de deksel op de pan op laag vuur stollen.
- Snijd het oerbrood in plakken of breek in stukken en serveer bij de shakshuka. (Deze is om heerlijk in de shakshuka te dopen).
Eet smakelijk!