Boeren quiche
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zoete aardappels
- teentje knoflook
- 1 grote prei
- 5 eieren
- 1 rode ui
- 1 paprika
- Kerrie- en Paprikapoeder
- 125 ml slagroom
- 500 gram gehakt
- 100 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 graden en vet een (ronde) ovenschaal of taartvorm in.
- Schil en was de zoete aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Mix de plakjes zoete aardappel met zo’n 2 el olie en bedek er de ovenschaal mee door ze overlappend op elkaar te leggen.
- Bak de aardappelen zo’n 15 minuten in de oven.
- Versnipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook hierin. Voeg het gehakt toe en bak deze bruin.
- Snijd de prei in ringen en was deze goed. Snijd de paprika in blokjes. Voeg beide toe aan het gehakt en bak voor 5 minuten mee. Breng op smaak met kerrie en paprikapoeder.
- Haal als deze klaar is deze ovenschaal met de zoete aardappel uit de oven en verdeel hierover het gehaktmengsel.
- Klop de eieren los samen met de slagroom, de helft van de geraspte kaas en peper en zout.
- Giet dit over het gehaktmengsel in de ovenschaal. Strooi de rest van de gerapste kas hierover.
- Bak de quiche voor ongeveer 25-30 minuten in de oven tot hij gaar is.
Eet smakelijk!