Boeren quiche

Ingrediënten voor een quiche voor 4 personen: 

  • 4 zoete aardappels
  • teentje knoflook
  • 1 grote prei
  • 5 eieren
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • Kerrie- en Paprikapoeder
  • 125 ml slagroom
  • 500 gram gehakt
  • 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200 graden en vet een (ronde) ovenschaal of taartvorm in.

Schil en was de zoete aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Mix de plakjes zoete aardappel met zo’n 2 el olie en bedek er de ovenschaal mee door ze overlappend op elkaar te leggen.

Bak de aardappelen zo’n 15 minuten in de oven.

Versnipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook hierin. Voeg het gehakt toe en bak deze bruin.

Snijd de prei in ringen en was deze goed. Snijd de paprika in blokjes. Voeg beide toe aan het gehakt en bak voor 5 minuten mee. Breng op smaak met kerrie en paprikapoeder.

Haal als deze klaar is deze ovenschaal met de zoete aardappel uit de oven en verdeel hierover het gehaktmengsel.

Klop de eieren los samen met de slagroom, de helft van de geraspte kaas en peper en zout.

Giet dit over het gehaktmengsel in de ovenschaal. Strooi de rest van de gerapste kas hierover.

Bak de quiche voor ongeveer 25-30 minuten in de oven tot hij gaar is.

EETSMAKELIJK!