Bloemkoolpizza

Voor 1 grote pizzabodem

Ingrediënten uit onze Landwinkel:

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 30 gram geraspte mozzarella kaas
  • 1 middelgroot ei
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • Toppings naar keuze

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 230 graden. Spoel de bloemkool goed af, snijd in roosjes en rasp vervolgens fijn. Doe de fijngemalen bloemkool in een magnetronbestendig bakje en doe het 3 tot 5 minuten in de magnetron. Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken. Dit kun je het beste doen door de bloemkool in een schone theedoek te stoppen en deze goed uit te wringen. Doe dit net zolang totdat al het vocht uit de bloemkool is verdwenen.

Meng in een grote kom de bloemkool met de mozzarella, Parmezaanse kaas, oregano, basilicum en knoflookpoeder. Nadat dit goed gemengd is voeg je het ei toe en meng je alles met je handen nog eens goed door elkaar.

Bekleed een bakplaat met een ingevet stuk bakpapier (vet het bak papier goed in) en verdeel het mengsel over het bakpapier Dit doe je het beste door het mengsel met de bolle kant van een lepel aan te drukken. Zorg dat je een dunne en egale bodem maakt van ongeveer 30 cm breed. Bak de pizzabodem voor 8 – 11 minuten in de oven.

Haal de pizzabodem uit de oven en garneer de pizza met jouw favoriete toppings. Doe de pizza korst dan weer in de oven en bak nog eens 5 tot 7 minuten.

EETSMAKELIJK!