Asperges met hollandaisesaus, ham, ei en krieltjes

Ingrediënten uit onze Landwinkel: 

  • 500 gram verse witte asperges
  • 500 gram krielaardappelen
  • 2 eieren
  • zakje hollandaisesaus

Ingrediënten uit eigen keuken: 

  • 4 plakken ham
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de onderkant. Breng water aan de kook in een ruime pan en voeg als deze kookt de asperges toe. Kook de asperges 507 minuten en laat de asperges nog 10 minuten nagaren in het hete kookvocht. Schep de asperges met een grote schuimspaan uit de pan.

Was ondertussen de krieltjes goed, laat ze in de schil. Kook ze in 15 minuten gaar in water met zout. Kook de eieren voor ongeveer 8 minuten. Pel de eieren en snijd ze in kwarten.

Maak de hollandaisesaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Leg op ieder bord 6 asperges. Leg er 2 plakken ham over en leg er 4 kwartjes ei op.

Serveer de krieltjes ernaast. Schenk er wat lauwwarme hollandaisesaus over.

EETSMAKELIJK!