Appeltaart ontbijtpizza

Ingrediënten:

  • 300 gram havervlokken
  • 6 eetlepels honing
  • 2 appels (bijvoorbeeld Elstar)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram roomboter

 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bedek alvast een een springvorm met bakpapier. Doe de helft van de havervlokken in de keukenmachine en maal fijn tot meel. Smelt de roomboter in een pannetje. Doe het havermeel samen met de overgebleven havervlokken, 4 eetlepels honing en de roomboter in een kom en kneed tot een deegbal. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm of maak een ronde bodem op de bakplaat. Zorg dat de hele bodem van de springvorm bedekt is en aan de randen 2 centimeter omhoog komt. Zet de taartbodem in de oven en bak in 20 minuten knapperig en goudbruin. Laat de taartbodem even afkoelen. Schil ondertussen de appels, snijd deze in plakjes en bestrooi met kaneel. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de plakjes appel samen met de rozijnen 5 minuten op laag vuur. Meng ondertussen de Griekse yoghurt met 2 eetlepels honing. Verdeel de Griekse yoghurt over de bodem en beleg de appel en de rozijnen en eventueel nog een klein beetje honing.

EETSMAKELIJK!