Advocaat tiramisu met bokkenpootjes

Advocaat tiramisu met bokkenpootjes

2 pakken bokkenpootjes
500 gram mascarpone
200 milliliter koffie
200 milliliter slagroom
50 gram suiker
325 ml Veens Kaatje
130 ml Veens Chocokaatje
1 theelepel vanille extract
Witte chocolade

 

Doe de koffie in een ondiepe schaal of kom en laat afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker en vanille stijf. Klop de mascarpone los en spatel deze door de slagroom.

Snijd de bokkenpootje door de breedte doormidden en doop deze in de afgekoelde koffie. Leg ze op de bodem van de schaal waar je de tiramisu in wilt maken. Verdeel hierover een laagje van het mascarpone mengsel, gevolgd door een laagje Veens Kaatje. Herhaal deze stappen (bokkenpootjes – mascarponemengsel – Veens Kaatje) een aantal keer, zodat je meerdere lagen krijgt. Zorg dat je eindigt met de mascarpone en houdt een klein beetje van het Veens Kaatje apart.

Voor de afwerking smelt je de witte chocolade en doe je het Veens Kaatje en het Chocokaatjes eventueel in een spuitzak. Dit hoeft niet, je kunt ook lepels gebruiken. Verdeel als eerst heet Veens kaatje in lijnen over de bovenkant. Gevolgd door lijnen van het Veens Chocokaatje en als laatst maak je lijnen van de gesmolten witte chocolade.