Advocaat tiramisu met bokkenpootjes
Ingrediënten
- 2 pakken bokkenpootjes
- 500 gram mascarpone
- 200 milliliter koffie
- 200 milliliter slagroom
- 50 gram suiker
- 325 ml Veens Kaatje
- 130 ml Veens Chocokaatje
- 1 theelepel vanille extract
- Witte chocolade
Bereiding
Doe de koffie in een ondiepe schaal of kom en laat afkoelen.
Klop de slagroom met de suiker en vanille stijf. Klop de mascarpone los en spatel deze door de slagroom.
Snijd de bokkenpootje door de breedte doormidden en doop deze in de afgekoelde koffie. Leg ze op de bodem van de schaal waar je de tiramisu in wilt maken. Verdeel hierover een laagje van het mascarpone mengsel, gevolgd door een laagje Veens Kaatje. Herhaal deze stappen (bokkenpootjes – mascarponemengsel – Veens Kaatje) een aantal keer, zodat je meerdere lagen krijgt. Zorg dat je eindigt met de mascarpone en houdt een klein beetje van het Veens Kaatje apart.
Voor de afwerking smelt je de witte chocolade en doe je het Veens Kaatje en het Chocokaatjes eventueel in een spuitzak. Dit hoeft niet, je kunt ook lepels gebruiken. Verdeel als eerst heet Veens kaatje in lijnen over de bovenkant. Gevolgd door lijnen van het Veens Chocokaatje en als laatst maak je lijnen van de gesmolten witte chocolade.