Aardbeien tiramisu

Voor 1 grote schaal

Ingrediënten
500 gram aardbeien
1 pak cake
250 gram mascarpone
250 ml slagroom
150 ml appelsap
1 zakje vanillesuiker
125 gram poedersuiker

Bereiding
Klop de slagroom stijf en roer de mascarpone los met een eetlepel appelsap. Meng de mascarpone met de vanillesuiker en 100 gram poedersuiker. Spatel vervolgens de slagroom erdoor.

Haal de kroontjes van de aardbeien. Pureer 250 gram van de aardbeien en meng dit met 20 gram poedersuiker. Je hebt nu een aardbeiensaus. Halveer de overige aardbeien en meng dit met de overige 5 gram poedersuiker.

Snijd de cake in plakken en bedek hiermee de bodem van een schaal (bijvoorbeeld een ovenschaal). Doe de appelsap in een kommetje en verdeel met een kwast de appelsap over de cake. Verdeel hierna de helft van het mascarponemengsel over de cake. Hierover verdeel je de aardbeiensaus en vervolgens maak je nog een laagje met de cake. Bedek deze met het overige mascarpone mengsel. Om het af te maken bedek je de mascarpone nog met de halve aardbeien. Dek de ovenschaal af en laat de tiramisu voor minimaal 2 uur (het liefste een hele nacht) in de koelkast opstijven.

Je tiramisu is klaar om de show te stelen!

Tip: Je kan ook kant en klare aardbeiensaus gebruiken i.p.v. de zelfgemaakte aardbeiensaus.