Chocolade cheesecake met Veens Kaatje

Chocolade cheesecake met Veens Kaatje

1 taart (23 cm)

Voor de bodem:
150 gram Digestive koekjes
75 gram boter

Voor de vulling:
150 gram pure chocolade
600 gram roomkaas
500 gram mascarpone
1 theelepel vanille extract

60 gram poedersuiker

3 el suiker
1 potje Veens kaatje (hoeveelheid is naar eigen smaak)

Ter decoratie:
Extra advocaat
Chocolade schaafsel

Bereiding
Bekleed de bodem van een springvorm van ongeveer 23 centimeter met bakpapier. Snijd de paaseitjes in kleine stukjes, laat eventueel een gedeelte van de paaseitjes heel.

Verkruimel de koekjes met de keukenmachine of doe ze in een diepvrieszak en stamp hier met een deegroller op totdat de koekjes verkruimeld zijn. Smelt de boter en meng hier de koekkruimels doorheen. Verdeel het koekjesmengsel over de springvorm en druk het mengsel goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet even in de koelkast terwijl je de rest maak.

Hak de chocolade grof en smelt au bain marie. Mix de gesmolten chocolade, roomkaas, mascarpone en suiker tot een luchtig beslag.

Verdeel de helft van de vulling over de koekjesbodem. Verspreid hier een dun laagje advocaat overheen en verdeel hier vervolgens de rest van de vulling over.

Zet de cheesecake voor minstens 4 uur in de koelkast. De vulling moet helemaal stijf zijn. Garneer de cheesecake vlak voordat je deze gaat serveren met wat extra advocaat en chocolade schaafsel.