Bladerdeegpakketjes met Brandt & Levie worst
Bladerdeegpakketjes met Brandt & Levie worst en nieuwe gracht kaas
Voor 6 pakketjes
6 plakjes bladerdeeg
100 gram Brandt en Levie worst (gedroogd)
2 eetlepels crème fraîche
1 flinke eetlepel rode pesto
100 gram nieuwegrachtkaas
1 ei
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de rode pesto met de crème fraîche in een keukenmachine. Hak de worst in hele kleine stukjes en doe bij het rode pesto mengsel.
Leg alle velletjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over het midden van de plakjes. Snijd de Nieuwegracht kaas in plakken en verdeel deze over de vulling op het bladerdeeg. Vouw de pakketjes dicht.
Klop in een kommetje het ei los. Bestrijk met een kwast of keukenpapier de pakketjes met het losgeklopte ei. Hierdoor krijgen ze een mooi bruin, glimmend laagje.
Bak de bladerdeegpakketjes voor ongeveer 18 minuten in het midden van de oven, tot ze een goudbruin kleurtje hebben.