Entrecote met frietjes van knolselderij

Ingrediënten uit onze Landwinkel: 

  • 2 entrecotes
  • 400 gram knolselderij
  • 6 tomaten

Ingrediënten uit eigen keuken:          

  • Milde mosterd
  • Snufje paprika en kerriepoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schil de knolselderij en snijd in dunne plakjes en vervolgens in fijne reepjes (friet vormpjes). Doe ze in een ovenschaal, strooi er zout, 1 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel kerriepoeder over. Giet hier vervolgens wat olijfolie overheen. Hussel alles goed door elkaar zodat de kruiden en de olie mooi verdeeld zijn. Zet voor 20-25 minuten in de oven.

Snijd de tomaten in vieren . Leg de tomaten in een aparte ovenschaal. Kruid met peper en zout en overgiet met olijfolie. Zet 15 -20 minuten in de oven.

Bak de entrecotes 2 tot 3 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Leg de entrecotes in aluminiumfolie en laat hier even in rusten.

Schep voor de saus 3 grote eetlepels mosterd in een pannetje en leg er de gare tomaten bij. Plet de tomaatjes zodat ze hun vocht afgeven en meng goed. Kruid met peper en zout en giet er flink wat olijfolie en een scheut water bij zodat je een mooie, dikke saus krijgt.

Serveer de entrecote met de knolselderij en giet de saus erover.

EETSMAKELIJK!