Eindejaar op de Eekhoeve
Bij de Eekhoeve zit je goed tijdens de feestdagen!
Bestel hier jouw vlees, oliebollen en appelbeignets.
Van het land op je bord
Een kerstdiner is pas echt feestelijk als je zonder schuldgevoel je vlees kan eten. Met het vlees van de Eekhoeve zit dat wel goed. Je vindt hier de mooiste stukken vlees van Hereford runderen uit de kudde die op en rond de Eekhoeve leeft. Wil je zeker zijn van een mooi stuk vlees? Bestel deze dan alvast via ons bestelformulier.
Hereford bavette rollade
Onze absolute topper voor tijdens het kerstdiner? Dat is de Hereford bavette rollade!
Voor de Hereford Bavette Rollade voor 6 personen heb je het volgende nodig:
- 1 kg Hereford Bavette (even bestellen via de Landwinkel)
- 4 el Tons truffelmayonaise
- Handje zongedroogde tomaatjes
- Takje verse basilicum
- 3 el balsamico azijn
- Handje verse spinazie
- 3 el pijnboompitten (gegrild)
- Handje Parmezaanse kaas
- Slagerstouw
- Vlees thermometer
- Peper en zout
Bereiding:
Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op 180 graden. Liever in de oven? Kan ook, even voorverwarmen op 180 graden.
Leg de bavette (goed koud, dat snijdt makkelijker) neer met het draad van je af. Snijd de bavette voorzichtig vanaf een zijkant in. De bavette heeft een grove structuur; geen paniek als er wat gaten ontstaan. Snijd de bavette niet helemaal door, zodat je hem kan openklappen.
Bestrooi de bavette met peper en zout. Besmeer de binnenkant met truffelmayonaise en houdt de randen vrij. Verdeel de balsamico azijn, fijngesneden zongedroogde tomaat en basilicum, pijnboompitjes, spinazie en geraspte Parmezaanse kaas over de bavette.
Knoop het slagerstouw om de bavette, zodat het een rollade wordt. Leg de rollade in de indirecte zone van de BBQ (of oven) en gebruik een vleesthermometer. Bij een kerntemperatuur van 50-52 °C is je bavette klaar.
Nog 10 minuutjes onder een theedoek laten rusten en dan: smullen maar!
Oliebollen en appelbeignets
Na het kerstdiner houden we natuurlijk altijd een beetje ruimte over voor de oliebollen en appelbeignets!
We gaan ze dit jaar weer vers voor jullie bakken. Op maandag 30 en dinsdag 31 december staan onze bakkers weer vroeg op, om voor jullie de lekkerste oliebollen te bakken.
Bestel de oliebollen en appelbeignets alvast via onze webshop.