Spring naar content

Herefords van de Heuvelrug

In de weilanden rond de Eekhoeve in Veenendaal lopen Hereford koeien. Het vlees van deze koeien is te koop in onze Landwinkel. Lekker lokaal, lekker logisch.

Lekker lokaal, lekker logisch

We vinden het belangrijk dat onze klanten ook zelf kunnen zien hoe koeien worden gehouden, wat ze eten en hoe ze worden behandeld.

De kudde Hereford-koeien, die in de weilanden rond de Eekhoeve staat, is van Leen en Hanneke Stam uit Veenendaal. Echte dierenliefhebbers en daarnaast is Leen ook veearts. De kudde staat verspreid op twee natuurgebieden rondom Veenendaal, namelijk bij Kwintelooijen en bij het Egelmeer. De thuisbasis zijn de weilanden rondom de Eekhoeve.

De Hereford-koeien zijn goed te herkennen aan de rode kleur en de kenmerkende witte kop. Ze hebben een vriendelijk en rustig karakter. De deelnemers op onze zorgboerderij helpen bij de dagelijkse verzorging van de koeien, vullen water bij en geven voer wanneer de koeien op stal staan.

Herefords van de Heuvelrug
Herefords van de Heuvelrug

Vlees met een heerlijke smaak

Het vlees van de Hereford heeft een heerlijke smaak en staat bekend om zijn malsheid en zachte structuur.

Smaakvol gezond

Het vlees is gemarmerd. Dat betekend dat er enkelvoudige, onverzadigde vetadertjes door het vlees lopen. Wanneer u het vlees bereid, kunt u dit ook merken. Het maakt het vlees namelijk extra mals en lekker. Hiermee onderscheid het rund zich van andere vleesrunderen, die minder vetafzetting in het vlees hebben. Ook is het vlees rijk aan omega-3 vetzuren wat heel gezond is, want dit werkt beschermend door op het hart- en vaatstelsel.

Lees ook vooral eens ons artikel over de Hereford runderen en het verhaal achter het vlees.
Gavoorpuur

Vleespakketten

Wil je het vlees een keer proberen of gelijk een heel vleespakket bestellen? Je kunt hieronder online vlees bestellen. Of kom gerust langs in de Landwinkel van de Eekhoeve. We vertellen je graag meer.

Herefords van de Heuvelrug
De Eekhoeve

Dijkstraat 115, Veenendaal

info@eekhoeve.nl

Bel ons

0318 - 550 561