Wat heb je nodig:
Eierroom van de Eekhoeve 150 ml, 250 gram boter, 250 gram bloem, 150 gram pure chocolade, 250 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, snufje zout, 4 eieren, half zakje bakpoeder, handmixer
Hoe maak je Kaatjes cake?
Zet de oven aan op 200c. Vet de cakevorm in en bestuif met bloem. Hak daarna de chocolade grof. Klop de boter, suiker, vanillesuiker en een snufje zout met de mixer lekker romig. Roer de eieren er één voor één doorheen. Meng de bloem en bakpoeder met elkaar en roer dit afwisselend met de eierroom door het beslag. Is het een mooi, glad beslag? Roer dan met een lepel de stukjes chocolade door het beslag. (Het liefst alleen de dikkere stukjes chocolade.) Strijk het beslag glad in de cakevorm. Bak de cake zo’n 50-60 minuten in de oven. Laat de cake een half uur afkoelen in de vorm. Tip: Laat de cake even goed af- koelen in de koelkast. Daar wordt de chocolade lekker knapperig van...