De dieren op de Eekhoeve

Kom kijken in de stal en in het weiland en leer onze dieren beter kennen.

In de weilanden rond de boerderij staan onze Hereford Koeien. Ook staan hier onze schapen, geiten, paarden en ezels. Natuurlijk kan je ook een kijkje nemen bij onze dieren in de stal. Daar zijn onder andere konijnen, cavia's, parkieten, kippen en zelfs eekhoorntjes te vinden. De deelnemers op onze zorgboerderij helpen bij de dagelijkse verzorging van de dieren, vullen water bij en geven voer wanneer de dieren op stal staan.

Onze Herefordkoeien

Ze kunnen je bijna niet ontgaan zijn: De prachtige, rustige koeien met krulletjes in de weilanden rond de Eekhoeve. Dit zijn de Hereford runderen.

Deze koeien zijn van Leen en Hanneke Stam uit Veenendaal. Het is hun passie om de koeien op een zo natuurlijk mogelijke manier te houden, en daarvan ook andere mensen te laten genieten. Mensen kunnen van heel dichtbij de koeien zien opgroeien. Kom gerust eens kijken.

Het vlees van de Hereford heeft een heerlijke smaak en staat bekend om zijn malsheid en zachte structuur. Het vlees is exclusief te koop via de Landwinkel op de Eekhoeve.

Lekker lokaal, lekker logisch.

 

De Eekhoeve

Dijkstraat 115, Veenendaal

info@eekhoeve.nl

Bel ons

0318 - 550 561