INFORMATIE

De Eekhoeve

Theehuis Bij Kees&Sien
In ons Theehuis Bij Kees&Sien wordt veel ambachtelijk en vers bereid. Komt u proeven?

Landwinkel de Eekhoeve
Welkom in onze Landwinkel De Eekhoeve. Vol streekproducten van de boerderij.

Zorgboerderij de Eekhoeve
Op onze zorgboerderij bieden we een fijne plek voor dagopvang of dagbesteding.

NIEUWS

 

 

BIJZONDER

Heeft u onze eierroom al geproefd?

Gemaakt van “onze” eigen eieren. De brandewijn in deze scharrelroom wordt speciaal voor de Eekhoeve op ambachtelijke wijze geproduceerd. Ook het voer voor onze kippen is speciaal samengesteld: zuiver plantaardig met speciale granen. En dat proef je!

 

CONTACT

De Eekhoeve

Dijkstraat 115 3904 DB Veenendaal
Bel: 0318 - 550 561 of mail ons

Meer contactgegevens

Recepten

Onze eierroom is lekker op elk moment van de dag. Heerlijk bij de koffie, als dessert of borrelhapje of als taartvulling. Al jarenlang wordt deze lekkernij naar eigen recept op de Eekhoeve gemaakt. De heerlijk zachte smaak maakt deze eierroom vooral heel bijzonder.

We geven u graag verschillende recepten met eierroom. Bijzonder en puur... en dat proeft u!


22 Jan
Kaatjes taart met bokkepootjes

Wat heb je nodig:

Eierroom 300 ml, 400 gram bokkepootjes, 100 gram boter, 500 ml slagroom,
2 zakjes vanillesuiker en 2 zakjes klop-fix.

Hoe maak je een Kaatjes taart met bokkepootjes?

Verkruimel de helft van de bokkepootjes. Smelt de boter en voeg de stukjes hieraan toe. Meng dit goed door elkaar tot een stevig massa. Schep het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm (24 cm) en druk dit goed aan. Zet de bodem in de koelkast. Klop de slagroom samen met de klopfix en de vanillesuiker stijf. Voeg daarna de eierroom toe en roer het goed door tot een mooi egaal mengsel. Haal de bodem uit de koelkast en schep de helft van het eierroom-slagroom mengsel hierover. Verkruimel daarna een deel van de bokkepootjes over deze laag. Verdeel daarna de rest van het eierroom-slagroom mengsel over de taart. Snijd de overige (12) bokkepootjes doormidden en rangschik deze over de taart. Laat de taart daarna voor minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Tip: erg lekker om net voor het serveren nog wat eierroom in het midden van de taart te schenken.