INFORMATIE

De Eekhoeve

Theehuis Bij Kees&Sien
In ons Theehuis Bij Kees&Sien wordt veel ambachtelijk en vers bereid. Komt u proeven?

Landwinkel de Eekhoeve
Welkom in onze Landwinkel De Eekhoeve. Vol streekproducten van de boerderij.

Zorgboerderij de Eekhoeve
Op onze zorgboerderij bieden we een fijne plek voor dagopvang of dagbesteding.

NIEUWS

 

 

BIJZONDER

Heeft u onze eierroom al geproefd?

Gemaakt van “onze” eigen eieren. De brandewijn in deze scharrelroom wordt speciaal voor de Eekhoeve op ambachtelijke wijze geproduceerd. Ook het voer voor onze kippen is speciaal samengesteld: zuiver plantaardig met speciale granen. En dat proef je!

 

CONTACT

De Eekhoeve

Dijkstraat 115 3904 DB Veenendaal
Bel: 0318 - 550 561 of mail ons

Meer contactgegevens

Recepten

Onze eierroom is lekker op elk moment van de dag. Heerlijk bij de koffie, als dessert of borrelhapje of als taartvulling. Al jarenlang wordt deze lekkernij naar eigen recept op de Eekhoeve gemaakt. De heerlijk zachte smaak maakt deze eierroom vooral heel bijzonder.

We geven u graag verschillende recepten met eierroom. Bijzonder en puur... en dat proeft u!


22 Feb
Kaatjes Cake

Wat heb je nodig:

Eierroom van de Eekhoeve 150 ml, 250 gram boter, 250 gram bloem, 150 gram pure chocolade, 250 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, snufje zout, 4 eieren, half zakje bakpoeder, handmixer

Hoe maak je Kaatjes cake?

Zet de oven aan op 200c. Vet de cakevorm in en bestuif met bloem. Hak daarna de chocolade grof. Klop de boter, suiker, vanillesuiker en een snufje zout met de mixer lekker romig. Roer de eieren er één voor één doorheen. Meng de bloem en bakpoeder met elkaar en roer dit afwisselend met de eierroom door het beslag. Is het een mooi, glad beslag? Roer dan met een lepel de stukjes chocolade door het beslag. (Het liefst alleen de dikkere stukjes chocolade.) Strijk het beslag glad in de cakevorm. Bak de cake zo’n 50-60 minuten in de oven. Laat de cake een half uur afkoelen in de vorm. Tip: Laat de cake even goed af- koelen in de koelkast. Daar wordt de chocolade lekker knapperig van...

Hoe maak je Kaatjes Cake