INFORMATIE

De Eekhoeve

Theehuis Bij Kees&Sien
In ons Theehuis Bij Kees&Sien wordt veel ambachtelijk en vers bereid. Komt u proeven?

Landwinkel de Eekhoeve
Welkom in onze Landwinkel De Eekhoeve. Vol streekproducten van de boerderij.

Zorgboerderij de Eekhoeve
Op onze zorgboerderij bieden we een fijne plek voor dagopvang of dagbesteding.

NIEUWS

 

 

BIJZONDER

Heeft u onze eierroom al geproefd?

Gemaakt van “onze” eigen eieren. De brandewijn in deze scharrelroom wordt speciaal voor de Eekhoeve op ambachtelijke wijze geproduceerd. Ook het voer voor onze kippen is speciaal samengesteld: zuiver plantaardig met speciale granen. En dat proef je!

 

CONTACT

De Eekhoeve

Dijkstraat 115 3904 DB Veenendaal
Bel: 0318 - 550 561 of mail ons

Meer contactgegevens

Recepten

Onze eierroom is lekker op elk moment van de dag. Heerlijk bij de koffie, als dessert of borrelhapje of als taartvulling. Al jarenlang wordt deze lekkernij naar eigen recept op de Eekhoeve gemaakt. De heerlijk zachte smaak maakt deze eierroom vooral heel bijzonder.

We geven u graag verschillende recepten met eierroom. Bijzonder en puur... en dat proeft u!


24 Feb
Eierroom muffins

Wat heb je nodig (voor 12 muffins):

200 ml Eierroom van de Eekhoeve, 50 gram boter, 300 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd), 100 gram witte basterdsuiker, 2 eieren, 2 theelepels bakpoeder, 100 ml melk, muffinvorm.

Hoe maak je Eierroom muffins?

Zet de oven aan op 200c. Laat eerst de boter smelten. Meng in een schaal het bakmeel, suiker, bakpoeder en een snufje zout. Klop in een andere schaal de eieren los en meng ze met de melk. Klop de gesmolten boter en 150 ml eierroom luchtig door het meelmengsel. Meng met een lepel het eimengsel en het bakmeel. Vul de ingevette holtes van de muffinvorm voor de helft met het beslag. Bestrijk het beslag met de overgebleven eierroom. Bak de muffins gaar in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven. Muffins nog even in de vorm laten zitten en daarna verder laten koelen op een rooster. Afgekoeld? Bestrooi ze dan eventueel met poedersuiker.

recept eierroom muffins